Grovt våld mot Västervikskvinna

En man åtalas vid Kalmar tingsrätt misstänkt för en längre tids våld i form av misshandel som i vissa fall ska ha varit blodig. Åtalet rubriceras som grov kvinnofridskränkning. Den utsatta kvinnan är en Västerviksföretagare. Den åtalades identitet är höljd i dunkel.

Västervik2013-09-02 06:47

Åklagare har beslutat att väcka åtal vid Kalmar tingsrätt mot en 58-årig man. Enligt åtalet är mannens identitet sekretessbelagd. Han är eller åtminstone har dock varit hemmahörande i Kalmar län och han har levt tillsammans med brottsoffret, en kvinna bosatt i Västervik.
Kvinnan har drivit flera företag i Västervik men har också levt, enligt åklagare, under äktenskapsliknande förhållande, med den man som nu står åtalad för att åtminstone sedan vintern 2012 misshandlat henne vid minst tio tillfällen ända fram till mitten av augusti i år.
Mannen greps och anhölls för tre veckor sedan och har suttit häktad sedan den 14:e juni i väntan på att åklagaren skulle slutföra sitt åtal.

I ansiktet
I december 2012 ska mannen på en semesterort i sydligaste Europa ha misshandlat kvinnan genom att slå henne i ansiktet. Kvinnan fick ont och blåmärken.
I våras, också det på en semesterort i sydligaste Europa, ska mannen ha slagit kvinnan i ansiktet och i bröstet så att hon fallit omkull och börjat blöda.
I början av sommaren ska mannen återigen slagit kvinnan i ansiktet så att hon fått blåmärken. Den misshandeln kan ha skett i Västervik.
Under senvintern i år ska mannen ha dragit av kvinnan delar av hennes hår vid åtminstone tre tillfällen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om