Guldkant öppnar i nytt läge i Västervik

Guldkant och Västervik Resort inleder ett samarbete. Guldkant kommer att öppna inte mindre än tre restauranger på resortområdet.

Jonas Settlin och Tommy Abrahamsson ser fram emot det nya samarbetet.

Jonas Settlin och Tommy Abrahamsson ser fram emot det nya samarbetet.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Västervik2022-12-15 15:17

Guldkant gör entré på campingen till Kristi himmelsfärdshelgen 2023. De tre restaurangerna ska ha olika inriktning men med "Guldkants tydliga dna".

De tre restauranger som Guldkant nu tar över, har drivits av Västerviks Resort under ett par års tid, men nu ville man alltså ha någon som var specialiserad inom den här nischen.

I dag heter restaurangerna Tapas & Cava, Topolino och Krabbes Pub & Restaurang, men vad de ska heta nästa år är inte klart än.

I ett pressmeddelande säger Guldkants vd Jonas Settlin: ”Västervik Resort med sitt fantastiska läge och stora gästunderlag ger fantastiska möjligheter för en långsiktig satsning, där vi gemensamt med Västerviks Resort ska växa och utvecklas tillsammans."

– Tack vare detta samarbete så kommer gästen att få ytterligare en fin upplevelse hos oss. Jag känner ett stort förtroende för Guldkant som företag och deras koncept som kommer att levereras på resorten, säger Tommy Abrahamsson, vd på Västervik Resort.

Guldkant sysselsätter sommartid 80 personer på sina restauranger i Västervik och Vimmerby samt i delin. Till verksamheten på resorten behövs 60–70 till, men Jonas Settlin är inte orolig över att de inte ska få tag på personal.

Vad blir det för restauranger?

– Det blir en skärgårdsbistro, en italiensk-amerikansk restaurang och en medelhavsinspirerad restaurang med streetfoodkänsla, säger han.

Restaurangerna kommer att vara öppna under sommarsäsongen, fram till början på september.

Jonas Settlin konstaterar att det nu är 20 år sedan han och Henrik Arkåsen öppnade sin första restaurang, som var Blå köket på Västervik Resort. Den hade de i tre år. Lika länge drev de restaurang Skärgårdsvillan där.

– Att få komma dit igen, med ett helt annat omtag, känns oerhört inspirerande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!