Guldkant tar plats i White Guide

Tre restauranger från Västervik återfinns i den nya White Guide 2015 som presenteras inom kort. Saltmagasinet och Smugglaren är erfarna - men i år letar sig även Guldkant in på listan.
- Att Guldkant finns med är jätteöverraskande och hur kul som helst. Det här är ett gott kvitto för oss, säger Jonas Settlin, som äger både Guldkant och Saltmagasinet.

Nya på White Guide. Guldkant är en av tre restauranger från Västervik som tar plats i White Guide 2015. På bilden syns restaurangchefen Mikael Andh, ägaren Jonas Settlin och kökschefen Emil Henjer.

Nya på White Guide. Guldkant är en av tre restauranger från Västervik som tar plats i White Guide 2015. På bilden syns restaurangchefen Mikael Andh, ägaren Jonas Settlin och kökschefen Emil Henjer.

Foto:

Västervik2015-01-21 07:52


Av länets 21 restauranger som tar sig in i den nya White Guide 2015 är hela tre av dem från Västervik. Mer än 14 procent av länets representerade restauranger är därmed från Västervik. White Guide innehåller 598 restauranger - och Guldkant är en av nykomlingarna på listan.
-Det är jätteöverraskande, men väldigt, väldigt roligt, säger Jonas Settlin, ägaren till Guldkant och Saltmagasinet.
Saltmagasinet har varit i White Guide ända sedan 2005.
- Det är tioårsjubileum för Saltmagasinet, men att Guldkant skulle hamna där trodde vi inte. Men vi är självklart jätteglada för det. Guldkant har aldrig varit tänkt som en lyxrestaurang och är det inte, men att en folklig restaurang kan ta plats i White Guide är superkul.
Vad betyder det här för er?
- Det betyder jättemycket. För personalen är det ett väldigt gott kvitto på att det vi gör är riktigt bra och att vi jobbar rätt. Jag tror också att det leder till fler besökare. När man reser någonstans kollar många White Guide och sedan bestämmer sig för vad de är sugna på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om