Restaurangen vid Pampas Marina lÄg ute till försÀljning efter förra sommaren, först för 1,2 miljoner kronor. Inget hÀnde och det sÄg lÀnge ut som Bryggan skulle förbli nedstÀngd i Är. MÄnga VÀsterviksbor undrade.
Nu Àr affÀren klar.
â Vi tror pĂ„ stĂ€llet och den fantastiska platsen. Vi sĂ„g den under Classic Boat Meet förra Ă„ret och nu Ă€r vi dĂ€r. Det kommer att bli kul, sĂ€ger Guldkants delĂ€gare Henrik ArkĂ„sen till VT.
Han Àr förtegen om hur Guldkants sjunde restaurang kommer att bli.
â Vi smider pĂ„ det och kommer att gĂ„ ut med mer information snart, sĂ€ger ArkĂ„sen.
Guldkant har tvÄ restauranger i centrala VÀstervik, öppnade nyligen en i Vimmerby och tog i Är över driften av de tre restaurangerna pÄ VÀstervik Resort.
Richard Bergström, Àgare till Pampas Marina och Aqua Floating Group, köpte tillbaka den flytande restaurangen.
â Vi investerade sex miljoner i byggnaden för att fĂ„ puls i omrĂ„det. NĂ€r det inte var öppet fick vi inte den effekten. DĂ€rför köpte vi bolaget och sĂ„lde sedan tvĂ„ tredjedelar till krögaren som ska driva Bryggan. FrĂ„n början var inte prislappen den rĂ€tta i och med att företaget inte genererat nĂ„gon vinst, berĂ€ttar Richard Bergström.
Anna JÀderstig drev restaurangen under tvÄ sÀsonger.
â Det var jĂ€ttekul, lĂ€rorikt, en fantastisk möjlighet och slitigt. Men vad Ă€r fem mĂ„nader pĂ„ ett helt Ă„r? sĂ€ger hon.
Hur kÀnns det att lÀmna nu?
â Visst Ă€r det med sorg i hjĂ€rtat. Lite vemod, nĂ€r jag byggt upp det sjĂ€lv.
Vad ska du göra i stÀllet?
â Det Ă„terstĂ„r att se. Dörrarna stĂ„r öppna för livet. Det Ă€r vĂ€l sĂ„ det ska vara.