Gymnasiechefen: "Nu får det vara nog"

Smutsiga ytterskor som läggs upp på stolar, bord och soffor. Godispapper och snus som slängs och spottas ut på golvet. Det är bakgrunden till att gymnasiebiblioteket stänger under en vecka.

Foto:

Västervik2018-03-23 15:15
Under vecka 13 kommer gymnasiets bibliotek stängas för städning och sanering, det meddelade Västerviks gymnasium i ett Facebook-inlägg under fredagen.
– Vi har tyvärr sedan läsårsstarten sett en tråkig utveckling i form av att elever lägger upp sina smutsiga ytterskor på stolar, bord och soffor. Vi har en omfattande nedskräpning då bland annat godispapper och snus slängs och spottas ut på golvet, skriver gymnasiechefen Jörgen Jonsson i inlägget.
Dagligen får medarbetare på gymnasiet påtala för eleverna att det inte är okej att lägga upp ytterskor på stolar, bord och soffor.
– Vi möts tyvärr ofta av en påtaglig nonchalans. Nu får det helt enkelt vara nog.
Kostnad
Biblioteket, som för ett antal år sedan utsågs till Sveriges bästa gymnasiebibliotek, behöver nu saneras. Och det är förstås inte gratis.
– Kostnaden för saneringen tas av de medel vi har budgeterat för bland annat läromedel, skriver Jörgen Jonsson.
Han poängterar att det framgår tydligt i skolans ordningsregler vad som gäller kring ordning och vilka konsekvenser det kan bli om man bryter mot reglerna.
– Det har bland annat aldrig varit tillåtet att äta och dricka i biblioteket. Det finns till och med bilder på dörren in till biblioteket som visar att det inte är tillåtet att äta och dricka där. Ändå är det elever som dagligen struntar i detta. Konsekvenserna blir smuts och slitage. Och som sagt, nu får det vara nog.
Måndagen den nionde april kommer eleverna att informeras om hur man från skolans sida tänker sig kring fortsättningen för biblioteket.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om