Håkan: "Jag känner mig ensam"

Han är en pensionerad hantverkare från en mindre stad i Kalmar län. Men vad ingen vet är att han försöker köpa sex av en 14-årig flicka på dejtingappen Tinder. "Det är dumt gjort", säger han.

Denna bild är ett kollage.

Denna bild är ett kollage.

Foto: Skärmdump från Tinder/MostPhotos

Västervik2019-05-18 07:30

En av de första männen som kontaktar oss kan vi kalla för Håkan. Han ser ut att leva ett till synes vanligt pensionärsliv i utkanten av staden. Han skriver till oss och frågar om vår ålder, som han då bara vet är under 18. När han får 14 till svar skriver han:

"Nu blev jag ännu mer intresserad av dig. Kan tänka mig att träffa dig. Sedan så har jag ju såklart en baktanke, gillar det jag ser och skulle gärna mysa lite med dig. Ska vara lite busig och fråga om du är oskuld"?

Vi väljer att inte svara på Håkans frågor för att inte provocera fram någonting. En stund senare ber han om att få bilder skickade till sig för att han vill se "hela kroppen". Efter några minuter utan respons föreslår Håkan att vi ska inleda ett "sugar daddy-förhållande". En sugardaddy är en äldre man som betalar yngre tjejer eller killar för sex och träffar. Håkan skriver tydligt att det är just sex han är ute efter.

"Det är en man som ger pengar för exempelvis nakenbilder eller andra tjänster. Jag skriver rent ut vad det är. Sex", skriver han.

När vi når Håkan över telefon någon vecka senare berättar han att han lever ett ensamt liv.

– Jag är på Tinder för att prata med människor. Men det finns äldre som jag pratar med också. Jag känner mig ensam och söker kontakt helt enkelt, säger han.

Håkan menar att han aldrig tidigare köpt sex av någon men att han använder flera olika nättjänster.

Hur tror du att flickorna som du kontaktar mår av det du skriver och föreslår?

– Det är dumt gjort, men det bara blev så.

Vet folk i din närhet om vad du gör på de här sidorna?

– Nej nej.

Vet du om att det du skriver är olagligt?

– Det klart det är olagligt, det vet jag ju. Det har inte lett någonstans och jag tycker det låter ganska ofarligt faktiskt. Men jag kan garantera att jag inte kommer skriva likadant till någon som är 14 år i framtiden.

Redan under den första kvällen hade ett hundratal män "gillat" vår profil. Här föreslår en man, som vi kallar för Håkan, att han och den 14-åriga flickan ska inleda ett så kallat "sugar daddy-förhållande".
Redan under den första kvällen hade ett hundratal män "gillat" vår profil. Här föreslår en man, som vi kallar för Håkan, att han och den 14-åriga flickan ska inleda ett så kallat "sugar daddy-förhållande".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om