Hamnfestival - ny sommartradition

En festival med artister för både små och stora, mitt under högsäsongen. Det är tanken bakom Hamnfestivalen i Loftahammar i början av augusti.

Mattias Hultman är en av många som engagerar sig i hamnfestivalen i Loftahammar i augusti. Foto: Lena Dahlberg

Mattias Hultman är en av många som engagerar sig i hamnfestivalen i Loftahammar i augusti. Foto: Lena Dahlberg

Foto:

Västervik2016-05-07 07:32

Loftahammarsutställningen brukar markera slutet på sommaren för de flesta turister och sommarboende. Nu vill intresseföreningen arrangera en aktivitet när det är högsäsong, för att kunna erbjuda något mer än skärgårdslivet.

– Tanken på en Hamnfestival har funnits under några år, säger Mattias Hultman som är en i gänget som jobbar med planeringen.

Många artister

För att göra det möjligt att genomföra arrangemanget, med ett stort antal artister, får föreningen bidrag från Sparbanksstiftelsen Tjustbygden samt ett 30-tal sponsorer.

– Vi ser det här som ett långsiktigt, minst ett fyraårsprojekt. De tre första åren får vi hjälp med bidrag, sedan ska festivalen bära sig med hjälp av enbart sponsorer.

De flesta artister är bokade redan nu. Och tanken är att utbudet ska locka både barn och vuxna.

– Vi ska ha två scener där mer än 15 framträdanden ska avlösa varandra. En del uppträder dessutom flera gånger.

Fler aktiviteter

För barnen blir det bland annat Mojje, Dr Bombay och Black Ingvars. För de vuxna Nanne Grönvall, Noice Forever, Lalla Hansson, Nick Borgen, Da Buzz, Micke Syd & Tommy Ekman och det danska rockbandet Kings of Rock. Bland många andra.

Förutom all musik blir det mat- och öltält samt ett område för barnen med bland annat ansiktsmålning och tolv hoppborgar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om