Han är tionde artisten som är klar hittills

Uno Svenningsson hade sitt genombrott med låten "Under ytan" 1994. I sommar uppträder han på Visfestivalen.

Uno Svenningsson uppträder på Visfestivalen. Foto: TT

Uno Svenningsson uppträder på Visfestivalen. Foto: TT

Foto:

Västervik2018-04-06 13:00

Det trillar in fler och fler bokningar till årets Visfestival i Västervik. Senast i raden är Uno Svenningsson som en del kanske känner igen från senaste upplagan av "Så mycket bättre" i TV4. Så här beskrivs artisten på Visfestivalens hemsida:

"Under ytan, 1994, blev hans självklara biljett in på solohimlen. Uno Svenningsson är en melodiös popsångare med en mycket tydlig och säregen "Uno"-ton. Han räds inte samarbeten mellan genren och är inblandad i en mängd olika musikprojekt jämte sin solokarriär. Vi ser fram emot att komma in under ytan på denna speciella talang i sommar. "

Uno Svensson är den tionde akten som bokas till festivalen. Tidigare bokningar som presenterats är Stefan Missios, Babben Larsson & Göran Fristorp, Jack Vreeswijk, Frida Örhn, Maia Hirasawa, Ellinor Brolin & Jenny Almsenius, Pace Conspiracy, Mika Olavi och Louise Hoffsten.

Som vanligt infaller festivalen vecka 28 och Uno Svenningsson uppträder på torsdagen, som är Visfestivalens första dag. På torsdagen framträder även Stefan Missios, Frida Örhn, Ellinor Brolin & Jenny Almsenius och Louise Hoffsten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om