Förra sommaren var Duhran Elezovic restaurangchef på Simson. Nu tar han över krogbåten helt.
– Den förra ägaren tyckte att jag skötte jobbet bra, så han ville att jag skulle ta över.
Duhran berättar att han först var tveksam till erbjudandet.
– Jag trodde inte att det var något för mig, men när vi diskuterade saken kändes det rätt.
Duhran Elezovic driver sedan tidigare en restaurang i Oskarshamn där han också bor. Att ta över Simson ser han som en utmaning.
– Själva båten är väldigt svårjobbad. Det är trångt och köket är inte så stort, så man måste anpassa menyn.
Första året kommer det inte ske några större förändringar, förutom att Duhran hoppas kunna öppna utebaren.
– Jag har lite större planer till nästa år, men det är inget jag kan avslöja än.
Premiäröppningen sker på Valborgsmässoafton med Fronda på scenen. Under sommaren kommer det att bli fler liveframträdanden.
– Tanken är att vi ska ha lite mer kändare band som folk vet om. Jag har också blivit kontaktad av en del Västerviksband som vill spela.
Menyn kommer att bestå av mycket fisk och skaldjur.
– Bland annat kommer vi att ha "Veckans fångst" där vi byter ut en fiskrätt varje vecka, berättar Duhran Elezovic.
Restaurangen kommer att ha lunchöppet på utvalda veckor, bland annat under Visfestivalen. Övrig tid kommer den att öppna på eftermiddagen.
– Tyvärr fungerade det inte med luncher förra året, det kostar mer än det smakar, säger Duhran Elezovic.
Med bara några veckor kvar till premiären säger han att det känns stressigt, men bra.
– Det ska bli kul att komma igång.