Här är gatan där flest blir lappade

Att parkera rätt är inte alltid lätt. I Västervik finns några områden där bilar får extra många böter.

Skeppsbron är en parkering där det lappas en hel del.

Skeppsbron är en parkering där det lappas en hel del.

Foto: Kristina Westring

Västervik2019-02-25 10:30

Förra året delades det ut 4 061 parkeringsböter i Västervik. Den gata där parkerade bilar fick flest böter var Strandvägen. Där utfärdades 305 p-böter. Tätt efter kommer Skeppsbron med 300 stycken och på tredje plats hamnar Strömsgatan på 280 parkeringsböter. Storgatan var var också relativt lappad med 258 stycken och på femte plats hamnar Brunnsgatan med 198.

– På Strandvägen verkar det vara så att många ställer sig i fel färdriktning, säger Christer Ramström på kommunens samhällsbyggnadsenhet.

Listan på utfärdade p-böter är lång.

– Totalt är det 199 platser som är registrerade.

På 13 gator och parkeringsytor har det utfärdats fler än 100 böter, men ju längre bort från centrum man kommer ju färre blir lapparna.

Juni, juli och augusti är månader då det är bråda tider för parkeringsvakterna.

– Cirka 40 procent av överträdelserna sker under sommaren. Det är ju en hel del folk i rörelse då.

De överträdelser som oftast resulterar i böter är: biljett ej synlig, område parkerat (man har inte ställt sig på eller inom en parkeringsplats), p-skiva saknas, man har ställt sig på parkering för rörelsehindrade eller inom en lastzon/taxi, parkerat mot färdriktningen.

Parkeringsvakterna kontrollerar i första hand att ingen parkerar nära eller på övergångsställe, parkering för rörelsehindrade och korsningar.

Jämfört med 2017 var det 700 färre parkeringsböter än 2018. I en tidigare artikel säger Christer Ramström att en möjlig förklaring till det kan vara att kommunen införde fri parkering med p-skiva.

På Strandvägen i Västervik skrevs det ut 305 p-böter förra året.
På Strandvägen i Västervik skrevs det ut 305 p-böter förra året.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!