Det doftar underbart gott i bageriet vid vår tidningsbesök. Mikael har då redan varit igång ett par timmar, för bröd är en färskvara som skall finnas när kunderna vill handla under dagen.
Vid bakbordet lastar han över ciabatta som snart skall in i ugnen och på bänken står redan italienska lantbröd, lingonlimpor och andra bröd.
Surdegen bakom allt
Att kunna saluföra bröd som är bakade med ekologiska ingredienser, med kross, müsli, frukt och nötter i och främst av allt med surdeg, ligger helt i vad ägarna Henrik Arkåsen och Jonas Settlin har planerat för.
- Vårt bröd har varken e-nummer eller andra konsistensgivare och grunden ligger alltid på surdeg. Det bröd vi bakar här kommer att vara av det slag vi helst av allt själva vill äta, säger Mikael medan han plockar ut plåtarna ur ugnen.
Här är surdegen kung
Den hyllade restaurangen Saltmagasinet har nu även öppnat ett bageri, där limpor, baguetter och andra matbröd nu jäser för fullt.- Vi vill baka bröd hantverksmässigt och vi gör det med ekologiska råvaror, berättar bagaren Mikael Lind.
Bagaren Mikael Lind med ett lass baguetter, bakat efter det franska orginalreceptet.
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!