– Det stämmer, säger Haluk Kadir Tas på Pizzeria Victoria i Västervik när vi tittar in på tisdagsseftermiddagen.
Nyårsdagen är restaurangens mest hektiska och lukrativa dag utan konkurrens, förklarar han.
Totalt arbetar sju personer på restaurangen den här dagen – med pizzabakning, servering och utkörning – mot normalt fem.
– Vi räknar med att baka och servera 300–400 pizzor i dag.
Västerviksbornas preferenser i fråga om pizza skiljer sig inte från svenskarnas böjelser generellt. Det är kebabpizzan som är pizzornas konung.
– Japp, kekabpizzan kommer definitivt på första plats. Därefter kommer Vesuvio, Capricciosa och Hawaii, säger Haluk Kadir Tas.
Den värsta ruschen har inte riktigt börjat än när vi hälsar på strax efter lunchtid, men redan har pizzabudet kommit och åkt igen ett par gånger medan vår utsända iakttagit det effektiva arbetet i köket.
Stundtals arbetar personalen tyst och koncentrerat, stundtals skrattas och skojas det bakom disken. Stämningen är god trots att tempot är högt.
Hur länge får man räkna med att få vänta på sin pizza på nyårsdagen?
– Normalt sett är den klar på tio minuter men i dag får man räkna med en väntetid på 20-25 minuter, minst. När det gäller utkörningen levereras pizzan normalt inom 60 minuter men i dag får man räkna med att det kan dröja 90 minuter, säger Haluk Kadir Tas.
"Lycka till med ruschen", säger vi och låter pizzabagarna arbeta ifred.