"Har inte samma problem som Löfven"

På riksplanet verkar nästan ingen vilja samarbeta med Socialdemokraterna. I Västervik ser det annorlunda ut. - Många partier har ringt och sagt att de vill samarbeta, säger sossarnas förstanamn Tomas Kronståhl.

Västervik2014-09-20 04:05

Socialdemokraterna blev en av valets stora vinnare i Västervik. Partiet ökade visserligen bara med en procentenhet, men med tanke på Moderaternas enorma tapp så är S återigen fullmäktiges största parti. Med marginal dessutom.
35,6 procent ger 22 av 57 mandat i fullmäktige.
Hur man ska få ihop en majoritet är en annan fråga - och Tomas Kronståhl hemlighåller fortfarande sitt favoritalternativ.
- Det vill jag inte säga, men jag tror inte att det blir några problem att få en stark och bred majoritet. Jag har inte samma problem som Löfven... Många partier har ringt och sagt att de vill vara med.
Vilka?
- Det talar jag inte om. Vi ska ha ett möte inom vårt parti på måndag och efter det vet vi förmodligen mer. Vi har varit tydliga i valrörelsen med att vi vill ha ordning och reda i ekonomin, att vi vill satsa på hela kommunen och fortsätta utveckla Västervik. Det är omfattande frågor som kräver seriösa partier.
Vilka partier har samma syn som S i de frågorna?
- Vissa delar finns hos flera partier, som Centerpartiet och Moderaterna och Miljöpartiet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om