Här kan det bli 100 nya villatomter

100 nya villatomter ska skapas i Jenny. Det är målet med detaljplanen som godkändes av kommunstyrelsen i veckan.

Villaområdet i Jenny växer. Foto: Ellinor Harrysson

Villaområdet i Jenny växer. Foto: Ellinor Harrysson

Foto:

Västervik2018-03-15 08:30

Det behövs fler områden för bostäder i Västervik. I dagsläget återstår bara några enstaka kommunala tomter medan det fortfarande finns tomter i privata exploateringar i exempelvis Gertrudsvik, Piperkärr och på Horn. På sikt är det dock nödvändigt att skapa fler kommunala tomter, anser kommunen.

En förstudie har genomförts vid Jenny och på sikt ska det bli möjligt att skapa ett område med cirka 100 bostäder i enbostadshus och mindre flerbostadshus.

Frisbeegolfen flyttar

Exploateringen kräver en flytt av den nuvarande frisbeegolfklubben, som får en ny bana vid Kvännarens friluftsområde.

- I det nya området kan vissa konflikter med betesarrende och naturskötsel uppstå men en samlad bedömning tillsammans med kommunekologen är att dessa frågor bör kunna lösas på ett bra sätt, skriver samhällsbyggnadsenheten.

Hela det föreslagna exploateringsområdet är beläget inom verksamhetsområde för allmänt vatten och avlopp.

- Jenny är ett fint område, det var länge sedan man byggde där. Det är ett fantastiskt söderläge mot Kvännaren, säger Tomas Kronståhl (S), ordförande i kommunstyrelsen.

En detaljplan godkändes också för en utökning av Fridkulla-området, för verksamheter och småindustri. Fridkulla är i princip fullt utbyggt och det finns förutsättningar att komplettera området med ytterligare antal tomter, enligt kommunen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om