Här kan det bli parkeringskaos

Bostadsrättsföreningen Fimmelstången i Västervik ska riva garage och bygga om sin parkering med start i april.

När Fimmeltången bygger om sin parkering måste de boende hitta parkeringsplats på egen hand.

När Fimmeltången bygger om sin parkering måste de boende hitta parkeringsplats på egen hand.

Foto: Filip Gustafsson

Västervik2019-03-17 09:00

Det innebär att det under en tid kan bli svårt med parkering i området när de boende tillfälligt blir av med sina parkeringsmöjligheter.

– Vi har försökt så gott vi har kunnat med att försöka hyra parkeringar hos företag i närheten. Både vid Janne Banan och utanför gamla Jysk finns det parkeringar som står tomma just nu. Men vi har inte kunnat lösa det med fastighetsägarna, så det kommer vara upp till var och en att hitta parkering, säger Johan Kristiansson, en av styrelsemedlemmarna i Riksbyggen BRF Fimmelstången.

– Vi har sett till att det kommer finnas några platser för de som har handikapptillstånd och möjlighet för hemtjänsten att parkera, eftersom vi har många äldre som bor här.

Några har ifrågasatt att bygget inte görs i flera etapper, i stället för att stänga av hela parkeringen och renovera hela området på en gång. Men Johan Kristiansson förklarar att föreningen även tittat på den möjligheten och att det helt enkelt skulle bli för kostsamt.

– Att göra hela parkeringen på en gång går fortast och är billigast. När vi är klara och alla bilar får plats kommer det också bli bättre än tidigare, säger Johan Kristiansson.

De gamla garagen är nämligen väl smala för moderna bilar, något som har gjort att många valt bort garage och i stället parkerat på vägen. Nu kommer det i stället finnas carportar, parkeringar med el, och vanliga parkeringar att välja mellan.

Arbetet beräknas vara klart i oktober, om man inte stöter på några problem under tiden.

De gamla garagen ska rivas och ersättas av rymligare carportar.
De gamla garagen ska rivas och ersättas av rymligare carportar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!