Hårt arbete att baka semlor

Planerna är att konditorn Jennie Lindberg ska baka
4 000 semlor i dag.
För att hinna med det arbetet börjar hon vid midnatt och håller på i minst tolv timmar med att bara baka fettisdagsbullen i flera olika skepnader.

Jennie Lindberg

Jennie Lindberg

Foto:

Västervik2014-03-04 07:57


Det är semmeldagen idag. Det innebär att konditorn Jennie Lindberg, som arbetar på Nilssons konditori i Västervik, arbetar länge.
Hennes arbetsdag börjar vid midnatt och håller på minst tolv timmar framåt till lunchtid idag.
Det är många semlor som hon ska hinna med att baka.
- Min arbetsdag består i att baka semlor idag, jag jobbar minst tolv timmar. Är efterfrågan stor får jag hålla på någon timme till. Vi säljer cirka 2 000 semlor i vårt konditori i dag men minst lika mycket levereras till butiker och caféer, säger Jennie Lindberg.
Det är inte bara idag som Jennie startar sin arbetsdag tidigt.
Dagarna innan fettisdagen börjar hon klockan 02.00 för att hinna med att baka semlor.
- Vanliga arbetsdagar börjar jag några timmar senare, men under vintern och våren när många kunder vill ha semlor får jag börja tidigare och baka semlor under hela min arbetstid, säger Jennie Lindberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om