Hedvig - en av tiotusentals scouter i Japan

Hedvig Holgersson, 16, har nästan svårt att smälta alla intryck hon nyligen kommit hem med. Att resa med nästan 2 000 andra svenska ungdomar till Japan, och där stråla samman med ytterligare 30 000 ungdomar från hela världen - det är en upplevelse som ger minnen för livet.

Västervik2015-09-07 08:56


Att vara scout handlar inte enbart om att göra knopar, laga mat över öppen eld och att alltid vara redo. Nej, att vara scout är så mycket mer. Grunden handlar om att träffa andra, utbyta erfarenheter och ha roligt tillsammans. Något Hedvig Holgersson varit delaktig i sedan sju-årsåldern då hon gick med i Hummelstad Scoutkår.

- När jag var elva år fick jag besöka ett Jamboree i Sverige. Det var då jag bestämde mig för att åka till Japan fyra år senare.

World Scout Jamboree är ett internationellt scoutläger som arrangeras var fjärde år för ungdomar i åldern 14-17 år. Årets läger i japanska Yamaguchi lockade runt 30 000 scouter och var den 23:e världsjamboreen i ordningen.

Varför sökte du till lägret?
- Jag fick möjlighet att hälsa på under Jamboreen i Kristianstad 2011. Det var kanske 40 000 scouter där från hela världen - det var som en enda stor festival!

Läs hela reportaget i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om