Helene är Årets UF-lärare i Kalmar län

Årets UF-lärare i Kalmar län finns i Västervik. Helene Almquist, lärare på Västerviks gymnasium, tog emot utmärkelsen på UF-mässan i Kalmar i onsdags, säger hon. - Jag är jätteglad och väldigt rörd. Det här är något som alla lärare borde på uppleva.

Helene Almquist är Årets UF-lärare i Kalmar län.

Helene Almquist är Årets UF-lärare i Kalmar län.

Foto:

Västervik2018-03-19 16:30

Västerviks gymnasium har tidigare belönats för sina insatser inom Ung Företagsamhet och i år är inget undantag. Den här gången var det Helene Almquist, lärare på Handelsprogrammet, som vann utmärkelsen Årets UF-lärare.

Som UF-lärare finns hon där för att vägleda och motivera eleverna under tiden som de driver sina företag. Men Helene vill inte ta åt sig hela äran själv.

- Det finns jättemånga på Västerviks gymnasium som jobbar aktivt för att utveckla UF-konceptet. Samarbetet med kollegorna är en förutsättning för att lyckas.

Helene vill också passa på att berömma eleverna som kämpar hårt med sina UF-företag.

- Det är fantastiskt att se hur de växer, och vågar ta det där extra steget. Som lärare kan det vara viktigt att backa ibland och låta eleverna utmana sig själva.

Årets Arbetslag 2017

Helene och hennes kollegor på Handelsprogrammet belönades förra året som Årets Arbetslag. Deras recept är att ha roligt på jobbet.

- Vi får jättemycket energi av varandra, och det smittar av sig på eleverna.

I onsdags tog Helene emot utmärkelsen på UF-mässan i Kalmar. Därmed är hon också nominerad till SM-finalen i Stockholm, som går av stapeln i maj.

- Det här är ett kvitto på det fina arbetet som görs av arbetslaget. De har ett helhetstänk kring UF och peppar eleverna till att nå sina mål, Henrik Jardbring, rektor.

Att driva eget UF-företag är ett bra sätt för eleverna att utveckla sina idéer.

- Företagande är inget man ska vara rädd för. Det är det som Sverige går framåt på, säger Helene Almquist.

Helene Almquist omgiven av kollegorna Pär Dunge, Håkan Ekström, Thomas Mittjas och Henrik Jardbring. Foto: Ellinor Harrysson
Helene Almquist omgiven av kollegorna Pär Dunge, Håkan Ekström, Thomas Mittjas och Henrik Jardbring. Foto: Ellinor Harrysson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om