Hemliga klubben till Västervik

Nu får alla barn möjlighet att lösa mysterier i Västervik. I Helgen släpps en ny mobilapp som baseras på de populära barnböckerna "Hemliga Klubben". Nu vänta oupptäckta ledtrådar och gömda troféer för barn och familjer som vill ut och leta.

En ny mobilapp med mysterier för barn lanseras i helgen.

En ny mobilapp med mysterier för barn lanseras i helgen.

Foto: Åsa Thaberman

Västervik2018-07-26 17:00

Mobilappar som får människor att röra sig blir mer och mer populära. Nu lanseras en ny app specialanpassad för barn som vill lösa deckarfall i olika miljöer i Västervik. Spelet riktar sig till familjer och barn mellan 6-12 år och har inte bara funktionen med utomhuspositionering, som i populära "Pokemon Go" utan erbjuder också barnen att gnugga geniknölarna en smula. I spelet ska barnen lösa ett mysterium, spana efter ledtrådar och platser samtidigt som de rör sig ute och samlar poäng. Till hjälp kommer Moa och Måns från böckerna om Hemliga Klubben att dyka upp då och då.

– Jag har varit ute i skolor och gjort författarbesök och haft skrivarskolor, så det känns jättekul att kunna erbjuda barn och familjer ett mobilspel där de kan lösa deckarfall ute i sin hemmiljö runtom i Västervik, säger författaren Susanne MacFie i ett pressmeddelande.

Appen kostar inget att ladda ner och det förekommer inga annonser eller reklam i spelet.

Fiskaretorget i Västervik är en av de miljöer barn kan lösa mysterier i.
Fiskaretorget i Västervik är en av de miljöer barn kan lösa mysterier i.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!