Hett arbete i köksmiljö

Vissa arbetsmiljöer är varmare än andra att arbeta i nu mitt i sommaren. Bland annat är värmen i restaurangköken inte den skönaste platsen att vistas på. Det är ofta långa arbetspass och högt tempo.

Fredrik Blad anser att det är en klibbig och varm arbetsmiljö i köket, även om det varierar under olika dagar.

Fredrik Blad anser att det är en klibbig och varm arbetsmiljö i köket, även om det varierar under olika dagar.

Foto: Liselotte S Johansson

Västervik2016-07-22 15:00

På Briggen i Västervik är det full rulle, och medan matgäster njuter av sin tillagade varma mat, så är det mindre bekvämt att vistas bakom dörrarna inne i köket. Fredrik Blad är delägare och köksmästare på Briggen, och är en av de fem personer som arbetar i köket;

– Det är varmt, svettigt och flottigt. Som i andra kök. Det är fritösen, vattenångor och grillos som påverkar. Det gäller att dricka mycket vatten hela dagen och läsk ibland för sockerhalten, då orkar man bättre. Det är ju en väldigt bra bantningsmetod med denna värme. Fast det håller nog inte dietister med om. Men a och o är att hålla vätskebalansen då det är så varmt.

Vad längtar du efter när du blir ledig? Kanske inte så mycket sol?

– Duschen! Och att bli av med allt. På fritiden sedan är det barnen, hustrun och huset som gäller.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om