Hjalmarsson lever under mordhot

Kommunstyrelsens ordförande Harald Hjalmarsson lever under mordhot. I mitten av augusti mottog han ett brev där han hotades till livet. - Jag kan bekräfta att det förekommit hot, säger han.

Mordhotad. Kommunstyrelsens ordförande Harald Hjalmarsson (M) fick ett hot via brev i augusti. Han lever nu under visst beskydd.

Mordhotad. Kommunstyrelsens ordförande Harald Hjalmarsson (M) fick ett hot via brev i augusti. Han lever nu under visst beskydd.

Foto:

Västervik2014-09-16 06:47


Harald Hjalmarsson mottog mordhot i slutet av valrörelsen och har levt under polisbeskydd. Det bekräftar kommunstyrelsens moderata ordförande för vår tidning.
- Det som har hänt är inte okej och det pågår en utredning, men i övrigt hänvisar jag till vår säkerhetsansvarige och polisen.
Hur har det påverkat dig under valrörelsen?
- Det är klart att man funderar över det. Det är i alla fall ingen tillgång. Sen är det så att man som offentlig får utstå en del och man försöker hitta ett sätta att hantera situationen. Så har även jag gjort och jag är tacksam över att vi har en organisation som hanterar de här frågorna.
När kom hotet?
- Alla de frågorna får du ta med polisen eller vår säkerhetsansvarige, säger Harald Hjalmasson (M).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om