Hög klass i Cupé

I lördags var det vernissage för Margarita Sturessons utställning "Inspiration" i Galleri Cupé. En rutinerad och välutbildad konstnär visade delar av sin produktion.

Margarita Sturesson målar mest i olja och akryl, här med en färgstark målning av vallmoblommor. Foto: Åsa Thaberman

Margarita Sturesson målar mest i olja och akryl, här med en färgstark målning av vallmoblommor. Foto: Åsa Thaberman

Foto:

Västervik2017-10-16 13:00

I Galleri Cupé hänger stora färgstarka målningar i olja och akryl, det är natur, stadsbilder och några stilleben, alla håller en hög konstnärlig klass. Utställningen heter "Inspiration", vad får konstnären sin inspiration ifrån?

Inspiration, det kommer som det kommer, skrattar Margarita Sturesson, men berättar att hon vill prova på att måla på många olika sätt, något som också avspeglar sig i målningarna på utställningen.

I tavlorna kan man se inslag av flera konstriktningar, det är kubism och surrealism, men också realistiskt avbildad natur.

Margarita Sturesson är född i Ryssland och har en lång konstnärlig utbildning bakom sig. Hon har läst fem år på universitet i Vitryssland och själv undervisat på konstskola i 13 år i Ryssland. För 15 år sedan kom hon till Sverige där hon hittat kärleken. Nu arbetar hon som bildlärare och fritidsledare på Ankarsrums skola. Det är absolut inte första gången hon ställer ut, det märks.

Jag har haft utställningar på många platser, både här i Småland och i Stockholm och två museer i Ryssland har mina tavlor, berättar hon.

Publiken strömmade till och det var många berömmande ord. Utställningen är öppen fram till den 26:e Oktober.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om