Hölls inspärrad och misshandlades

En kvinna i Västervik har utsatts för två fall av grov misshandel hemma i sin egen bostad. Där blev hon dessutom inspärrad av gärningsmannen. Snart hålls rättegången.

Mannen greps av polis och anhölls samma dag som brotten ägde rum.

Mannen greps av polis och anhölls samma dag som brotten ägde rum.

Foto: mostphotos

Västervik2019-08-26 22:30

Det var den 8 augusti i år som den 27-årige mannen ska ha gjort sig skyldig till en rad grova brott, riktade mot kvinnan.

För det första ska han olovligen ha trängt sig in i hennes bostad i Västervik och där stannat kvar, något som rubriceras som hemfridsbrott.

Sedan han väl kommit in i bostaden ska han dessutom ha misshandlat henne vid flera olika tillfällen.

Misshandeln har bestått av en knuff in i ett bord, där hon slog sig i ryggen, och sedan knytnävslag, både när hon stod upp och när hon låg på golvet och var försvarslös. Enligt åtalet har misshandeln också bestått av en hård spark mot kvinnans högra lår, varvid hon ramlade omkull och slog sig ytterligare.

Han ska även ha tagit ett stryptag på henne, när hon legat ner i en soffa, så att hon förlorade medvetandet.

När hon sedan försökte fly, drog han in henne i bostaden igen och spärrade in henne i sovrummet under cirka 20 minuter. Han ska även ha hotat att våldta och döda henne.

Avslutningsvis är han misstänkt för att återigen ha utsatt henne för en grov misshandel, denna gång genom att vid flera tillfällen bränna henne på händerna med en gaständare.

Åklagaren anser att det handlar om grov misshandel i både detta fall och när det gäller stryptaget, då mannen visat särskild hänsynslöshet och råhet.

Mannen själv förnekar brott. Han greps och anhölls samma dag som brotten ägde rum och sitter nu häktad i väntan på rättegången, som hålls på tingshuset i Kalmar fredagen den 6 september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!