Hon får Lions kulturpris i Västervik

Alice Andersson, 20, ska flytta till Malmö och försöka komma in på Teaterhögskolan. Stipendiet från Lions blir en hjälp på vägen.

Alice Andersson har fått årets kulturstipendium från Lions Club Västervik.

Alice Andersson har fått årets kulturstipendium från Lions Club Västervik.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Västervik2020-04-27 19:41

Årets kulturstipendiat hos Lions Club Västervik heter Alice Andersson. Hon bor i Västervik, där hon också är uppväxt. Men efter sommaren går flyttlasset till Skåne, där Alice hoppas kunna inleda sin utbildning till skådespelare. Hon vet att det är svårt att komma in på skådespelarprogrammet, men hon är envis.

– Jag tänker att jag ska ge det minst fyra försök, säger hon.

Egentligen tycker hon inte om storstäder. Planen är att bosätta sig i utkanten av Malmö. Kanske i Arlöv. Då har hon inte heller så långt till Lund.

Spelat teater har hon gjort halva livet. När hon började, var det för att hon ville göra som sin storasyster, som också höll på med teater, men snart var hon fast själv.

– Det är en så häftig plattform. Alla får komma till tals och man får höra allas historia. Det är ett bra sätt att väcka frågor som man tycker är viktiga.

Innan coronaviruset kom och ställde till det, brukade hon medverka i konserter med bland andra orkesterföreningen – hon sjunger också – och i produktioner som Teaterskeppet satte upp. Hon tycker att det är tråkigt nu när allt blir inställt.

När hon inte sjunger och spelar teater är det badminton som gäller, flera gånger i veckan. Hon spelar själv, men är också tränare för barn.

Alice Andersson får kulturstipendiet för sin "lysande talang" inom bland annat teater. Stipendiet är på 7 000 kronor, pengar som kommer till nytta när hon snart flyttar hemifrån för att försöka komma in på Teaterhögskolan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!