– Jag ville inte att det skulle bli en julmarknad, med en massa kommers. Jag ville att det skulle vara lite lättsamt att kunna komma hit och få lite julefrid, därför har jag valt att kalla det Raabens skafferi, säger hon.
Carl Raab ägde säteriet under storhetstiden i mitten av 1800-talet och Karin föreställde sig hur källaren var fylld av potatis, konserver och annat ätbart.
Idén kom i november, när hon stod i köket och tog hand om kantareller som hon hade plockat i skogen.
– När vi har visningar får vi ofta förfrågningar om att titta i källaren och på vinden, men det är inget vi brukar visa, eftersom det är där man samlar på sig allt skräp.
Men så såg Karin framför sig hur det skulle kunna vara. Hon tog sin man och sina barn till hjälp och städade i källaren. Med granris och gamla trasmattor på golvet och levande ljus i alla vinklar och vrår lyckades hon skapa en riktigt mysig stämning.
– Och så satte jag igång och började konservera päron och baka knäckebröd!
Allt som hon sålt på julmyset är alltså sådant hon gjort själv.
– Och så säljer vi ägg och potatis, allt från trakten.
Två av besökarna är Mikael Rasmusson och Åsa Petersson, som råkade se en affisch på biblioteket i Gamleby och bestämde sig för att åka hit och titta.
– Det är urmysigt, säger Åsa, samtidigt som hon handlar delikatesser av alla de slag.
Antalet besökare har varit alldeles lagom, tycker Karin, omkring 20 per kväll.
– Jag har hunnit gå runt och prata med de flesta. Det har blivit precis så mysigt som jag tänkt mig!