Hon öppnar upp en skönhetssalong

Spraytan, lash lift och brynplock. Nu blir det andra bullar för Ia Linde som sedan tidigare driver både Kafe kannan och Båtsmansstugorna.

Ia Linde tycker att den lugna omgivningen vid Båtsmansstugorna passar bra för en skönhetssalong.

Ia Linde tycker att den lugna omgivningen vid Båtsmansstugorna passar bra för en skönhetssalong.

Foto: Johanna Heed

Västervik2019-06-20 18:00

– Redan i gymnasiet drömde jag om att få jobba med skönhetsvård, men det var i november förra året som jag tog beslutet att öppna min egen skönhetssalong, säger Ia Linde.

I januari i år påbörjade hon den två år långa utbildningen till hudterapeut. En distansutbildning med sin bas i Stockholm, som Ia berättar har stort fokus på resultatinriktade behandlingar. Det innebär att man arbetar mer vårdande och inte bara fokuserar på skönhet. För några veckor sedan slog hon upp dörrarna till sin nystartade skönhetssalong CityGlow vid Båtsmansstugorna.

– Eftersom jag inte är färdigutbildad än så är min titel än så länge bara Elev. Just nu gör jag bara spraytan, lash lift och färgning och plockning av bryn. Behandlingarna jag gör en del av min utbildning, och ett steg närmare att bli en legitimerad hudterapeut berättar Ia Linde.

Det blir fjärde sommaren som hon och familjen driver Båtsmansstugorna, och många känner säkert även igen henne från Kafe kannan. Det föll sig därför naturligt att öppna salongen just här i en av stugorna. Trots att det ligger lite undangömt tror Ia Linde att omgivningen är gynnsam för salongen, men berättar att hon kommer att skynda långsamt med .

– Det är så genuint mysigt här, och den lugna stämningen passar bra för en skönhetssalong. Jag är väldigt nöjd med mottagandet av salongen, men jag tar just nu bara emot bokningar i mån av tid, så att salongen får växa i lugn takt, säger Ia Linde.

Behandlingarna Ia Linde uför är en del av utbildningen till hudterapeut.
Behandlingarna Ia Linde uför är en del av utbildningen till hudterapeut.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!