Felice Pettersson går sitt sista år på Restaurang- och livsmedelsprogrammet, inriktning servering, på Västerviks gymnasium. För att förbereda sig inför Nobelmiddagen har hon varit i Stockholm och testat hur det är att servera i Stadshuset.
– Jag har tränat på två stora banketter med över 500 gäster på vardera. Det gick bra och jag känner mig lugn.
Felice kommer att ansvara för tio gäster.
– Vi ställer fram varma tallrikar och kommer sedan med maten på stora fat.
Felice har sommarjobbat på olika restauranger i Västervik och gör just nu sin praktik på Smugglaren. Hon tycker att det är extra roligt där eftersom maten som serveras är exklusiv och hon tycker att det är spännande med viner och kunna ge förslag till gästerna.
Det är åttonde året som elever från Restaurang- och livsmedelsprogrammet i Västervik får möjlighet att servera på Nobelfesten. Det brukar vara en till tre stycken som är med varje år.
– Det är en bra erfarenhet, men det är krävande eftersom det är mycket bärande, gående i trappor och en hel del väntan, säger läraren Birgitta Hagman.