Hotade sprätta upp mor och dotter

En 25-årig man hemmahörande i Överum presenterar en mängd brott då han ställs inför tingsrätten i Västervik på torsdag. På "menyn" finns narkotikabrott, olovligt innehav av kniv, våldsamt motstånd, hot mot tjänsteman, grov misshandel, grov stöld, olaga hot samt stöld och misshandel.

Västervik2007-10-31 07:08

Den 24 mars 2007 brukade den tilltalade cannabis på Spötorget i Västervik och vid samma tillfälle innehade han kniv. När två polismän skulle avvisitera mannen för att placera honom i arrest gjorde han sig skyldig till våldsamt motstånd.
? Den 19 april 2007 hotade han två behandlingsassistenter som informerat honom om att han fått avslag på begäran om boende på natthärbärge. Till en av assistenterna sa han att han och hans familj inte var värda att leva samt till båda att hade de levat på Don Quijotes tid hade de blivit avrättade.
Den tilltalade vidgår uttalandena men förnekar brott.
? Den 21 april på Spötorget i Västervik har han tillfogat en mansperson smärta genom att slå en flaska i huvudet på mannen, så att flaskan krossades.
Den tilltalade förnekar gärningen.
? Den 13 juli 2007 brukade han cannabis. Han har erkänt brottet.
? Den 21 augusti trängde han in i en bostad på Långgrevsgatan i Västervik och stal en mp3-spelare till ett värde av 1 000 kronor. Vid tillfället försökte han även stjäla en bärbar dator.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om