Hundratals jobb ska fördelas under dagen

Efter förra årets succé var det givet att det skulle bli en jobbmässa för ungdomar i Västervik även i år. I dag väntas det bli fullt med arbetssökande ungdomar i Lysingsbadets Arena och vid dagens slut kommer många av dem ha sommarjobbet fixat.

My Johansson på Västervik Framåt hoppas att årets jobbmässa blir en favorit i repris.

My Johansson på Västervik Framåt hoppas att årets jobbmässa blir en favorit i repris.

Foto:

Västervik2015-01-10 05:05


Det är Arbetsförmedlingen, Västerviks Resort, ICA Maxi och Västervik Framåt som arrangerar jobbmässan för andra året i rad.
- Förra året blev jättelyckat. Företagen var nöjda och ungdomarna också. Nu kör vi en favorit i repris, säger My Johansson på Västervik Framåt.
På jobbmässan kan ungdomarna träffa ett 10-tal arbetsgivare som söker sommarpersonal. Några av företagen kör speeddejting och intervjuer på plats och Lysingsbadet, som är en av de största arbetsgivarna som medverkar, kommer att ha en jobbaudition.
- Vi ser det som ett effektivt sätt att träffa olika personligheter och vi får en chans att se personen i stället för att se ett cv, säger Annika Källmark, marknadsansvarig på Lysingsbadet.
My Johansson rekommenderar den arbetssökande att ha med sig en bunt cv:n och bra argument.
- Det är viktigt att tänka igenom varför arbetsgivaren ska välja just dig. Fundera på dina egna kvaliteter, och tänk på vilken plats du kan glänsa i, säger My Johansson.
Nytt för årets jobbmässa är att Arbetsförmedlingen erbjuder cv-coaching. Det ger en unik chans för ungdomarna att vässa sina cv:n.
- Det är jättekul att vi kan ha med det, det ger ett mervärde till besökaren, säger My Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om