Hyreshusen som ingen bryr sig om

De två obebodda hyreshusen i Ankarsrum är en skam för samhället. Fastigheterna, varav en saknar ägare, förfaller bara mer och mer. - Det är tråkigt, säger Marita Eriksson, bygglovschef i Västerviks kommun.

Det förfallna huset på Tjustvägen med igenbommade fönster, trasiga rutor och öppna dörrar och balkonger. Foto: Lena Dahlberg

Det förfallna huset på Tjustvägen med igenbommade fönster, trasiga rutor och öppna dörrar och balkonger. Foto: Lena Dahlberg

Foto:

Västervik2012-08-02 06:35


Mögel, sönderslagna dörrar, klotter på väggarna och krossade fönster. Skicket på de två hyreshusen på Tjädervägen och Tjustvägen i Ankarsrum blir bara värre och värre med tiden.
Men de har inte alltid sett ut så.
På långt håll ser hyreshuset på Tjädervägen ut som vilket tegelklätt hyreshus som helst. Och det var det en gång i tiden.
Tillsammans med fyra andra fastigheter bygdes huset av Bostadsbolaget på 70-talet. År 2004 såldes huset vidare till Orupsdal AB.
Bolaget hade stora visioner bakom sitt köp, men planerna blev aldrig av och hyreshuset såldes vidare.
Därefter såldes fastigheten vidare igen - och igen. Det blev aldrig något av hyreshuset, som hann byta ägare fem gånger på tre år.
- Det är ganska ofta, säger Marita Eriksson.
Hon berättar att Tjädervägens senaste ägare var ett danskt företag som gick i konkurs år 2008.
- Det är konkursförvaltarens ansvar att ta hand om huset nu men det har tydligen inte skett. Vi jagar just nu ägarna så att vi kan börja förlägga och få en förbättring.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om