I dag stänger vårdcentralen

I dag lämnar privatläkaren Mubarik Ahmed vårdcentralen i Överum. Två månader framöver kommer vårdcentralen hållas stängd och listade patienter hänvisas till vårdcentralen i Gamleby.

Västervik2015-06-25 06:35

- Det är helt oacceptabelt. Vi har aldrig varit utan läkare i Överum i två månader, eller ens överhuvudtaget. I en ort med 1400-1500 invånare är den en ren katastrof, säger Åke Österberg, medlem i föreningen Överum Nu.
Det var i vintras som privatläkaren Mubarik Ahmed meddelade att han kommer att lämna vårdcentralen i Överum vid halvårsskiftet 2015. Landstingets förhoppning var att hitta en ny läkare som var villig att ta över konceptet, men det lyckades man inte med. I stället togs beslutet att landstinget själva kommer att driva vidare vårdcentralen från och med september. Det innebär att vårdcentralen kommer att vara stängd i två månader från och med i dag.
- Från början lovade de att vårdcentralen skulle öppna i augusti. En månad är okej, men absolut inte acceptabelt. Två månader är en katastrof, säger Åke Österberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om