I fängelse för att han skrek hora

Att skrika "hora" ett femtontal gånger på en restaurang till sin före detta sambo och vid ett annat tillfälle knuffa henne runt i hennes lägenhet och tillfoga exsambon vissa skador resulterade i att en 26-årig Västerviksbo dömdes till tre månaders fängelse vid tingsrätten i Västervik.

Västervik2007-04-23 06:23

Misshandeln och hemfridsbrottet inträffade enligt åtalet den 14 juli förra året i exsambons bostad i Västervik. Vid den tilltalades besök uppstod bråk, mannen var kraftigt berusad och har normalt stora alkoholproblem. Under bråket tillfogades kvinnan smärta, rodnad och blåmärken, sedan mannen knuffat omkring henne i lägenheten.
Den tilltalade erkände hemfridsbrott och att han knuffat kvinnan men förnekade i övrigt att han brukat våld mot henne.
Han erkände att han druckit 70 centiliter starksprit innan han besökte exsambon och att han puttat på henne men sade sig inte ha något minne av att han exempelvis gripit tag om hennes hals. Den tilltalade förklarade att han verken kunde erkänna eller förneka åklagarens påståenden om våld eftersom han var kraftigt berusad och hade minneslucka beträffande händelsen.
I sin bedömning anser tingsrätten att kvinnan gjort ett trovärdigt intryck och att hennes berättelse vinner stöd genom vittnesuppgifter. Tingsrätten finner härigenom åtalet styrkt.
Åtalet avser även ofredande av samma kvinna vid ett besök på en restaurang där den tilltalade kränkt kvinnan genom att skrika "hora" till henne vid ett femtontal tillfällen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om