I dagsläget arbetar 53 personer på bageriet i Loftahammar, som i dagligt tal fortfarande kallas Wienerbagarn, trots att företaget bytte namn till Findus Sverige AB då det blev uppköpt 1973.
- Vi har funnits i Loftahammar sedan 1965. Idag tillverkar vid totalt 35 000 ton per år. Bullarna är vår i särklass mest populära produkt som vi tillverkar 2 000 ton av per år.
Förutom bullar är det matbröd, wienerbröd, smördeg, pajskal och pajer som tillverkas på fabriken.
- Vi är Findus enda bageri i Sverige och alla frysta bullar i kyldiskarna är tillverkade här i Loftahammar, säger Klas Steenrum.
När vår tidning besöker företaget är den stora frysmaskinen ur funktion. Därför ligger produktionen mer eller mindre nere för tillfället, bortsett från pajskalen, som kan produceras som vanligt.
- Vi har haft problem med frysen sedan några dagar tillbaka. Som tur är har vi inte vår högsäsong just nu, så vi klarar oss ändå. Jag räknar med att allt fungerar som det ska igen nu i eftermiddag (läs igår).
Bortsett från problemet med frysen så ser Klas Steenrum positivt på framtiden. Företaget har under de senaste åren investerat 25 miljoner kronor på ny utrustning, som har bidragit till att man har kunnat genomföra effektiviseringar. Och nu arbetar man med att knyta nya kunder till sig.
I Loftahammar blir det andra bullar
I Loftahammar finns Sveriges enda Findus-bageri. Här tillverkas bland annat de frysta kanelbullarna som man hittar i frysdisken hos vilken livsmedelsbutik som helst. Snart kan fler få jobb i fabriken.- Vi har en ny order på gång, och då lär vi behöva anställa fler personer, säger platschefen Klas Steensrum.
Full fart. Lena Isaksson och Margareta Johansson småpratar med Klas Steenrum (till väster) medan de paketerar pajskal.
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!