Imorgon öppnar "nya" Arbetsförmedlingen

Imorgon, torsdag slår Arbetsförmedlingen upp portarna till nyrenoverade lokaler på Båtsmansgatan i Västervik. Lars Borgemo som är chef för Arbetsförmedlingen i Västervik menar att det blir en klar förbättring för både kunder och personal. - Det här blir bra på alla sätt och vis, säger han.

Västervik2018-03-07 18:50

I drygt ett halvårs tid har Arbetsförmedlingen huserat i Atriogården, som ligger vid Östra Kyrkogatan. Det har varit en tillfällig lösning under tiden som de ordinarie lokalerna byggs om. Bland annat har golvytan utökats genom att man gjort ett halvt våningsplan till. Det gör att rummen nu kan ha mer laglig storlek och det blir mer utrymme för både kunder och personal.

- Det är lokaler som är bättre anpassade för vår verksamhet, menar Lars Borgemo som är chef för kontoret i Västervik, med omkring 45 anställda.

Öppnar imorgon

Nu pågår arbetet med att flytta tillbaka hela arbetsplatsen till Båtsmansgatan, där man öppnar på nytt nu på torsdag.

- Vi räknar med att öppna klockan 10.00 nu på torsdag, säger Lars Borgemo.

I och med flytten ska verksamheten bli mer kundvänlig med lokaler som kan nyttjas på ett bättre sätt.

- Vi har ett arbetssätt idag som är mer teambaserat, därför kommer vi att arbeta i mer öppna kontorslandskap. Det skapar en bättre flexibilitet.

Vad blir den största skillnaden för kunden?

- Först och främst att det är fräscht och trevligt. Det kommer också att bli lättare att hålla samtal med dem som behöver hjälp. Lokalerna är utformade för att underlätta samtalet. Vi har även tillgång till större grupprum och konferensmöjligheter. Vi kommer att nyttja lokalerna på ett annat sätt och det kommer man märka, säger Lars Borgemo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om