INFÖR ALLETTAN: Södertälje vill gå upp direkt

Calle Brattenberger är redo för spel.

Foto:

Västervik2015-12-23 08:57


I fjol var Södertälje SK ett lag med SHL-ambitioner.

Säsongen blev ett stort misslyckande och de ramlade ur hockeyallsvenskan.

Tiden i division 1 ska bli kortvarig.

- Jag vill gå upp i allsvenskan med Södertälje i år, säger Calle Brattenberger.

Om Karlskrona HK var fjolårets stora överraskning och hyllades efter SHL-avancemanget var Södertälje SK en besvikelse.

Den anrika klubbens säsong var en lång mardröm. De slutade sist i grundserien och i kvalserien - och degraderingen var ett faktum.

En missräkning med tanke på den högt uppsatta målsättningen på förhand: SSK ska gå upp i SHL. Meriterade Janne Karlsson plockades in i båset, spelarbudgeten ökade med 50 procent och fansen hjälpte till med att samla in över en miljon kronor efter att föreningen vädjat om ekonomisk hjälp.

Sedan den 2 april 2015, dagen då det stod klart att SSK inte längre är ett elitlag, har det hänt mycket.

Över 500 kontrakt med spelare, ledare, sponsorer och andra samarbetspartners har rivits, ett helt nytt lag byggts och en ny organisation för division 1-spel skapats.

Och i laget finns Vimmerby Hockeys förre målvakt Calle Brattenberger.

- Allt runt omkring är som att spela i SHL, jag har det riktigt bra. Vi har två materialare som fixar allt och sliter som djur, tre fystränare, två läkare och en tandläkare, vi har allt vi behöver, säger Calle Brattenberger.

I grundserien gick det som på en dans. Serieseger, 19 segrar av 22 möjliga och alltid över 2 000 åskådare på hemmamatcherna.

- Rent resultatmässigt var det en ganska lätt resa men man ska veta att det blir en helt annan sak att spela i en klubb som Södertälje. Många har kravet på oss att vi ska gå rakt upp och vinna varje match stort, pressen har varit stor och det har varit en mental träning.

Mot slutet av grundserien drabbades han av en inre inflammation i magmuskulaturen och tvingades till vila.

- Jag gick med det i åtta veckor, vi trodde att det var något annat och att det skulle släppa men det gjorde det inte och till slut kunde jag knappt gå ur sängen. Nu har jag fått vila och känner mig redo.

Läs mer i onsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om