INFÖR ALLETTAN: VIK tippas i topp: "Spets och grisar"

På måndag drar den hyperintressanta södra Allettan i gång. Så här tror Mikael Mjörnberg att Allettan Södra slutar:

Jesper  Kokkonen. Foto: Torbjörn Allvin

Jesper Kokkonen. Foto: Torbjörn Allvin

Foto:

Västervik2015-12-24 09:02


1) Västervik
"Har den mest kompletta truppen och en bra mix av spets och grisar. Jag är inte förvånad att de vann serien, däremot är det lite överraskande att de gick så oerhört bra. Nu blir det dock en ny situation för dem, de går in i Allettan som favorit, och det ska bli intressant att se hur de hanterar det. De senaste åren har de kunnat slå ur underläge, så är det inte längre."

2) Troja/Ljungby
"En maskin. Troja är inte så flashigt, men har visat upp ett imponerande lagspel. De maler på och alla gör sitt jobb. Troja är det lag av alla som jag kanske tror har störst chans att till slut nå Hockeyallsvenskan. Trojas defensiv behöver vi inte nämna. Litet frågetecken dock för offensiven, där man måste få upp farten en del."

3) Södertälje
"Ettans kanske bästa anfallslinjer. SSK förfogar över tre kedjor med väldigt vassa offensiva kvaliteter. Bra målvaktspar men mer tveksamt försvar. Stundtals har det varit rena rama hönsgården i egen zon när man har satts under press. Och det mot lag i den svaga östra ettan. Det är den största anledningen till att jag tippar dem som trea och inte som etta."

4) Kallinge-Ronneby
"Ett ganska komplett lag med ett bra målvaktspar. Laget förfogar över en stark forwardsbesättning, som det helt klart finns mer att hämta av än vad de visat hittills. Det finns mycket individuell kvalitet i KRIF och när de har fått allt att kugga i har det stundtals sett riktigt bra ut."

5) Huddinge
"Jag tror att många underskattar Huddinge väldigt mycket. I och med att Södertälje har fått allt ljus på sig i den östra serien så har Huddinge kunnat segla lite under radarn. Har en kreativ anfallssida med flera spetsspelare. Tim Sandberg i målet har kapacitet att vara en av ettans allra bästa målvakter. Kan bli betydligt farligare än vad de flesta tror."

6) Vimmerby
"Jag är väldigt imponerad av deras grundserie. Jämfört med tidigare säsonger är Vimmerby nu ett mycket bra kollektiv med en stark defensiv. Sedan har man två målvakter som har varit fantastiskt bra. Det som gör att jag inte har dem på play off-plats är att jag tror att man i slutändan måste ha lite bättre offensiva krafter. Det går inte lita till ett duktigt kollektiv. Visst har man några offensiva spelare som sticker ut, men det behövs mer."

7) Visby/Roma
"Det är kul att de har hittat tillbaka till sin grisighet igen. Förra året skulle de spela snyggt och det gick inte alls. Nu känns de som ettans svar på BIK Karlskoga. Jag tror att Visby kommer vara ett sådant lag som är oerhört jobbigt att möta, men själva kommer de ha svårt att få med sig poängen."

8) Hudiksvall
"Jag blir inte klok på det laget. Man har höga målsättningar, värvar ihop ett bra lag men är återigen otroligt ojämnt i sina prestationer. Kan spela briljant ena dagen för att sedan vara helt under isen nästa dag. Det kommer inte hålla i en så här kort serie."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om