INFÖR ALLETTAN: Visby/Roma siktar på playoff

Skyttekungens övergång till VH stoppades - nu gör Axman succé på Gotland.

Förra säsongen kunde Joakim Axman ha hamnat i Vimmerby. Men den övergången sprack. Numera spelar han hockey på Gotland.

Förra säsongen kunde Joakim Axman ha hamnat i Vimmerby. Men den övergången sprack. Numera spelar han hockey på Gotland.

Foto:

Västervik2015-12-21 07:18


I vintras var HockeyEttans skyttekung nära en övergång till Vimmerby, men den stoppades av hans dåvarande klubb Tierp. Nu får han istället bekanta sig med VH med sitt nya lag Visby/Roma.

- Vi ska knipa en av de fem första platserna, säger Joakim Axman.

I januari i år var hela HockeyEttans bäste målgörare, Joakim Axman, ytterst nära en övergång från Tierp till Vimmerby Hockey. VH ville ha Axman och Axman ville till Vimmerby. Tierp vägrade dock skriva på övergångspapperen, trots att det, enligt Axman, fanns en överenskommelse mellan honom och Tierps sportchef, Leif Ehn, om att han var fri att lämna om det dök upp erbjudande från någon klubb högre upp i seriesystemet (Vimmerby var då i Allettan).

- Jag och Vimmerby är helt överens och jag vill inget hellre än att gå dit. Jag vill utvecklas och det gör man om man spelar mot och med bättre lag och bättre spelare, sa Axman då.

Kontentan blev att Joakim Axman vände Tierp ryggen och la ner säsongen med omedelbar verkan. Inför den här säsongen skrev han sedan på för Vimmerbys och Västerviks kommande motståndare i Allettan, Visby/Roma. Där har succén fortsatt.

När jag pratade med Axman för elva månader sedan var han långt ifrån glad med sitt hockeyliv. Sågningarna av sin gamla klubb var många och när jag i dag ber Axman jämföra nuvarande klubben Visby/Roma med Tierp kan han inte hålla igen.

- Oj! Visby ligger ljusår före. Här är det professionellt. Allt finns, det är helt enkelt ordning och reda med allt, säger Axman, vars sportsliga framgångar har fortsatt på Gotland.

I fjol blev det 45 poäng (31 mål) på 28 matcher med Tierp. Hittills med Visby har det blivit 31 poäng (15 mål) på 22 matcher. En och en halv poäng i snitt per match alltså.

- Det är väl helt okej. Klart att man vill göra så många poäng som möjligt, men jag tycker ändå att jag har bidragit, säger Axman, som delade segern i den interna poängligan med Oskar Lundberg.

- Som lag tycker jag att vi har gjort en bra säsong. Lite svajigt mot bottenlagen, men mot topplagen har det varit bra hela tiden.

Läs mer i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om