Intensiv dialog om asylboende

Det var mer än fullsatt i Folkets hus i Ankarsrum i tisdags kväll när kommunen bjöd in till ett informationsmöte om det planerade flyktingboendet på orten. Delar av publiken var starkt kritiska till det nya boendet och menade att flyktingmottagandet kan få negativa konsekvenser för orten.

Västervik2015-06-18 08:21


Västervik blir den första kommunen som tillsammans med Migrationsverket testar en ny lösning för att få fram fler bostäder till asylsökande. Lösningen kallas för "Västerviksmodellen" och ska vara betydligt billigare än Migrationsverkets nuvarande modell. Utifrån olika kriterier valdes Ankarsrum ut som den lämpligaste orten att introducera den nya modellen i. Några av de kriterier som kommunen utgick från var att det ska finnas plats i skolor och förskola, det ska finnas ett rikt föreningsliv och goda kommunikationer. I tisdags kväll bjöd kommunen och Migrationsverket in till ett informationsmöte för att berätta mer om satsningen och svara på allmänhetens frågor.
- Det här är första gången som vi från kommunen har haft chans att vara med och bestämma och vi ser det här som en stor möjlighet att ge ett så bra mottagande som möjligt, sa Tomas Kronståhl inledningsvis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om