IrmanSmajic stora hjälteinsats för tv-kändisen

Under torsdagen publicerade Hasse Aro ett Facebookinlägg där han tackar Västervikaren Irman Smajic för sin godhjärtade insats.

Under en och en halv timme jagde Irman Hasse Aro för att lämna tillbaka väskan.

Under en och en halv timme jagde Irman Hasse Aro för att lämna tillbaka väskan.

Foto:

Västervik2018-05-31 19:10

Under onsdagseftermiddagen befann sig Västervikaren tillika MMA-världsmästaren Irman Smajic i centrala Stockholm. På väg till sin bil efter ett träningspass upptäcker Irman att en man, för honom okänd, tappar sin väska från mopedens pakethållare. Irman tar upp väskan och inleder jakten på föraren genom Stockholms centrala delar.

– Jag började springa efter, men fick snabbt hoppa in i bilen. Det var väldigt svårt att följa efter föraren, då han kunde ta sig fram mycket smidigare och snabbare än mig som satt i bil, säger Irman Smajic.

Irman berättar att han försökte få förarens uppmärksamhet, som troligtvis insett sitt misstag och själv letade efter väskan, men misslyckades.

– Jag tutade och ropade på honom, men han fortsatte bara. Till slut tappade jag bort honom och börjar cirkulera runt på stan för att hitta honom igen. Efter ett tag hör jag en mobiltelefon ringa från väskan. Jag hinner tyvärr inte svara, men ser då att väskan tillhör TV-profilen Hasse Aro (känd från Efterlyst).

Irman ser vid flera tillfällen Hasse på mopeden, men lyckas inte få honom att stanna. Jakten har nu pågått i en och en halv timme.

– Men efter ett tag ser jag honom och tvärbromsar. Jag skriker åt honom att jag har väskan och att han ska stanna där han är. Han gör då det och jag kan gå fram och lämna väskan.

Hur reagerade Hasse Aro när han fick tillbaka sin väska?

– Han blev självklart väldigt glad, då han hade både plånbok, nycklar och dator i väskan. Han berättade att han inte stannat tidigare eftersom han trodde att jag varit någon arg medtrafikant.

Har du och Hasse haft någon kontakt efter händelsen?

– Nej det har vi inte. Jag fick precis reda på att han publicerat ett inlägg om det som hände.

När vi når Hasse Aro är han väldigt glad över att väskan snabbt kom tillbaka . Han berättar att han åkte runt och själv letade efter väskan efter han insett att den var borta.

– Jag såg ju att någon stod på andra sidan gatan och vinkade. Jag trodde att det var någon medtrafikant som hade synpunkter på min körning, eftersom jag hade kört på cykelvägen. Men han fick till slut stopp på mig och kunde lämna väskan.

Finns det något du vill hälsa till Irman?

– Jag vill återigen tacka honom så himla mycket för det han gjorde.

Hasse Aros inlägg där han tackar Irman Smajic.
Hasse Aros inlägg där han tackar Irman Smajic.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!