Ishalka ställde till stora problem

Tisdagens ishalka ställde till stora problem på kommunens vägar. På morgonen rapporterades två trafikolyckor och det var flera barn som inte kunde få skolskjuts till Ankarsrum och Blackstad skola.

Per-Inge Hallen har kört skolskjuts i 36 år, men han har aldrig upplevt ett så halt väglag som i går.

Per-Inge Hallen har kört skolskjuts i 36 år, men han har aldrig upplevt ett så halt väglag som i går.

Foto:

Västervik2015-01-14 08:00


Tidigt på tisdagsmorgonen fick räddningstjänsten larm om en trafikolycka på väg 782, vid Svartsmörja öster om Hummelstad. Enligt Jacob Sundell på räddningstjänsten var det en minibuss med släp som hade kört av vägen och slagit runt. Föraren kunde själv slå larm efter olyckan, och han var ute ur bilen när räddningstjänsten kom till platsen. Han fördes senare till sjukhus med ambulans.
- Det var extrem ishalka på vägen. Vi hade själva svårt att ta oss ut, bilen bara gled omkring på vägen, säger Jacob Sundell.
Ytterligare en olyckshändelse inträffade i närheten av Hummelstad på tisdagsmorgonen. Det var en långtradare som fastnade i backen vid bron i Hummelstad. Räddningstjänsten behövde dock aldrig komma till platsen, tack vare bybor som hjälpte till.

Skolskjutsen kom inte fram
På morgonen varnade räddningstjänsten för att det var mycket halt väglag i Västerviks kommun, framförallt på småvägarna. Per-Inge Hallen har kört skolskjuts i Västerviks kommun i 36 år och han har aldrig upplevt något liknande.
- Det här är det värsta jag har varit med om. I Hummelstad var det blankis, det gick inte ens att stå på vägen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om