Ja till barack vid ungdomspsyk

Länsstyrelsen anser att det var rätt att ge barn- och ungdomspsykiatrin i Västervik tillfälligt bygglov för en modulbarack.

Länsstyrelsen säger ja till tillfälligt bygglov för en modulbarack vid barn- och ungdomspsykiatrin i Västervik.

Länsstyrelsen säger ja till tillfälligt bygglov för en modulbarack vid barn- och ungdomspsykiatrin i Västervik.

Foto: Naina Helén Jåma/TT

Västervik2019-06-04 05:00

Det var i november som miljö- och byggnadsnämnden beviljade ett tillfälligt bygglov för en modulbyggnad. Bygglovet gillades inte av en grupp grannar som överklagade beslutet till länsstyrelsen.

I överklagandet anförde grannarna att det redan i dag råder trafikproblem på den närliggande gatan, med bilar som parkerar på olämpliga ställen. Modulbyggnadens placering gör att de boende tror att framkomligheten på gatan kan bli ännu sämre. Dessutom strider barackens placering mot detaljplanen för området.

Länsstyrelsen menar dock att parkeringsproblemen i första hand är en fråga för polisen att lösa. Länsstyrelsen skriver i sitt beslut att det inte hade varit rätt att ge modulen permanentbygglov, med tanke på detaljplanen, däremot tycker man att ett tillfälligt bygglov är okej. Region Kalmar Län räknar med att modulen inte ska behövas när psykiatrins nya lokaler vid sjukhusområdet är bygga. Det tillfälliga bygglovet gäller i fem år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om