Jaktmöte får besök av känd jägare

Thomas Ekberg föreläser om förvaltning av vildsvin.

Jakt- och viltvårdskunnige Thomas Ekberg föreläser i Ankarsrum på torsdag. Foto: Mikael Jägare

Jakt- och viltvårdskunnige Thomas Ekberg föreläser i Ankarsrum på torsdag. Foto: Mikael Jägare

Foto:

Västervik2016-02-08 13:55


Jägarförbundet Västerviks Södra jaktvårdskrets 30-årsjubilerar och firar det lite extra under årsmötet i Ankarsrums Folkets hus den 11 februari.

Yrkesjägaren och den kände jaktfilmaren Thomas Ekberg kommer bland annat föreläsa om vildsvinsförvaltning.

Thomas Ekberg är säkert ett känt namn för många jaktintresserade. I samarbete med Mikael Jägare gör han jaktfilmer för tv sedan många år tillbaka. Även instruktionsfilmer där han visar hur man tar tillvara viltet.

Sedan 1991 arbetar Thomas Ekberg heltid med jakt och viltvård i eget företag.

Intresset för jakt har funnits i många generationer i Thomas Ekbergs släkt. Som lite var han ofta med sin pappa i skogen, ett intresse han fortsatte med varefter han växte upp.

- Jakt är så mycket mer än ett antal djur som ligger på rad. Det handlar om allt från naturupplevelser till det perfekta skottet. Att lära sig något varje dag, det är det intressanta.

Under årsmötet i Ankarsrum föreläser Thomas Ekberg på temat "Jakten förr och nu - utvecklingen under 40 år", samt om vildsvinsförvaltning.

- Jag har erfarenhet av vildsvin sedan början av 1990-talet och brinner för att förvalta vildsvinsstammarna på rätt sätt. Jag kommer prata mycket om egna erfarenheter, både negativa och positiva, samt hur man förebygger vildsvinsskador hos lantbrukare.

Läs mer i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om