Joakim fångade ovanliga fighten på film

Elisa var lite besviken över att hon missade räven och grävlingen som pappa Joakim Bürén lyckades fånga på film mitt i en fajt.
Elisa var lite besviken över att hon missade räven och grävlingen som pappa Joakim Bürén lyckades fånga på film mitt i en fajt.

Joakim Bürén lyckades på tisdagskvällen filma ett bråk mellan en grävling och en räv i sin trädgård på Hornslandet.

Västervik 3 juli 2019 20:00

Joakim är bosatt i Stockholm, men på besök i hemstaden med sin familj för lite semesterfirande. På tisdagskvällen var det fotbollsmatch som gällde, men så fick Joakim plötsligt se en grävling utanför fönstret och tillsammans med några andra i familjen sprang de ut för att försöka ta en bild på den.

Men grävlingen sprang snabbt därifrån.

Lite senare på kvällen bestämde sig Joakim för att gå ut och ta lite luft och njuta av solen som äntligen tittat fram efter dagens regnande.

– Jag stod och fipplade lite med telefonen och tänkte att det hade varit roligt om grävling kom tillbaks så att jag fick en chans att föreviga den på bild.

Men Joakim fick lite mer än vad han väntat sig.

– När jag kommer runt hörnet på huset får jag syn på grävlingen igen, stannar och tar upp telefonen. Den står bakom trädet och väser på någonting. Först ser jag inte vad det är, men så hoppar en räv fram och grävlingen går till attack.

Var du inte orolig för att någon av dem skulle ge sig på dig?

– Nej, de var helt upptagna av varandra.

Både räven och grävlingen fortsätter att göra utfall men till slut backar grävlingen bakåt, mot skogskanten, och försvinner.

– Det såg typ ut som att räven vann. Det kändes lite som ett ungdomsbattle, där båda är osäkra på vem det egentligen är som är tuffast, säger Joakim.

När grävlingen gett sig av fick räven syn på Joakim, som fortfarande filmade, och fick så bråttom att han närapå sprang in i en skottkärra.

– Det brukar vara min storebrorsa som får vara med om sånt här, men äntligen fick jag se något spännande. Jättekul!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa