Jobbmässan blev succé även denna gång

Nu har jakten på årets sommarjobbare börjat. I år är det andra året som jobbmässan i Västervik anordnas efter förra årets succé. Jobbmässan 2015 arrangerades av Arbetsförmedlingen, Västervik Resort Lysingsbadet, ICA Maxi och Västerviks turistbyrå.

Anki Gass och Henrik Nordström från arbetsförmedlingen.

Anki Gass och Henrik Nordström från arbetsförmedlingen.

Foto:

Västervik2015-01-12 07:48


Under lördagen dök det upp människor i alla åldrar som ville få chansen att komma ut i arbetslivet till sommaren. Företagen som ställde upp inom besöksnäringen hade många jobb att erbjuda, men det var minst lika många sökande. Det var först till kvarn som gällde.

Tillväxtdagen gav idé
Det hela började för tre år sedan då tillväxtdagen var. Det var en föreläsning om auditions som rekryteringsform till arbeten och det var där idén kom till. Många arbetsgivare blev väldigt intresserade av den formen av rekrytering till sina företag.
Efter ett tag bildades ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen, arbetsgivare från besöksnäringen och Västervik Framåt. Samarbetet formade ett år senare en jobbmässa i Arenan på Lysingsbadet i Västervik, som blivit en uppskattad tillställning för alla inblandade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om