JULDAGSMORDET: Samtliga häktade nekar till brott

Åklagarens egna ord om häktningen - misstankar kvarstår mot tidigare släppt kvinna.

Foto: Roger M Carlsson

Foto: Roger M Carlsson

Foto:

Västervik2015-12-29 17:02


I morse lämnade Kjell Jannesson in sina häktningsframställningar mot de fyra personer som suttit anhållna för det uppmärksammade mordet på en 39-årig man i Västervik på juldagsnatten.

Efter snabba förhandlingar häktades samtliga fyra. Två bröder, 17 respektive 21 år och hemmahörande i Västervik, på sannolika skäl misstänkta för mord och mordförsök. Ett par från en mindre ort utanför Västervik, en kvinna på 26 år och en man på 24 år, på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel, alltså inte för mordförsök som tidigare har angetts.

- Samtliga förnekar brott, men medger ändå vissa delar av det vi menar har skett. Alla fyra erkänner dock att de har varit på platsen vid det aktuella tillfället, berättar Kjell Jannesson.

Vid händelsen på Perugatan dödades en 39-årig man av de knivhugg han tilldelades. Hans 21-årige bror samt en vän till brodern skadades.

Avser den grova misshandeln, som paret häktas för, misshandel av den tredje personen?
- Nej det handlar om misshandel av mordoffrets yngre bror.

Vad gäller för de tre andra personer som först anhölls men sedan släpptes häromdagen, två kvinnor på 22 respektive 19 år samt en 27-årig man? Är de avförda från utredningen?
- Nej, det är de inte. Mannen och en av kvinnorna kommer sannolikt avföras, men mot en av kvinnorna kommer misstanke om brott absolut kvarstå, berättar Jannesson.

Senast 15 januari ska åklagaren ha väckt åtal mot de fyra.

- Det är väl tveksamt om vi kommer hinna tills dess. Det är ett digert utredningsarbete som återstår, avslutar kammaråklagaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om