Julstämning på marknad i Hjorted

Med mycket snö och många besökare blev årets upplaga av julmarknad i Hjorteds hembygdspark en given succé med flera hundra besökare.

Tomteinvasion med godis.

Tomteinvasion med godis.

Foto:

Västervik2013-12-09 07:50


För mycket snö. Regn. Lagom med snö men kallt. Så har klimatförutsättningarna sett ut för julmarknaden i hembygdsparken i Hjorted de senaste åren. I helgen under årets julmarknad kan nästintill perfekta väderförhållanden ha rått, cirka fem minusgrader och snöfall.
- De bästa förhållandena hittills, förra året var det snö men 18 minusgrader klockan ett på eftermiddagen, berättar Hans Åkesson, ordförande i hembygdsföreningen.
Årets julmarknad i Hjorted i söndags var den fjärde i samarbetsarrangemang av hembygdsföreningen och Hjorteds GoIF. Tidigare arrangerade idrottsföreningen i många år en egen julmarknad i skolans gymnastiksal. Den marknaden var av mindre omfattning med några hantverkare och loppmarknad.
Julmarknaden fick en fin och stämningsfull inramning när snön lyste i hembygdsparken och cirka 30 försäljare och utställare bjöd ut sina varor.
Där fanns bland annat fårskinn, olika textilhantverkare inom bland annat vävning och tovning (bland annat tomtar och i kölden välbehövliga vantar och halsdukar), träslöjd, lokala matprodukter som till exempel bröd, ostkakor, kryddor, chilifrukter, ekologiska ägg, kakor och brända mandlar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om