Jultomten tog emot i Verkebäck

Efter att man upptäckt en rödklädd man i Verkebäck har livet förändrats för Smalspårsföreningen såväl som för Västerviksbarnen som nu kan lämna sina önskelistor personligen till Jultomten.

Jultomten djupt försjunken i barnens önskelistor.

Jultomten djupt försjunken i barnens önskelistor.

Foto:

Västervik2012-12-10 07:37


Smalspårsföreningen har så här års vanligtvis stängt sin verksamhet efter den intensiva sommarsäsongen men en upptäckt i Verkebäck har förändrat allt.
- Sedan ett par år tillbaka sker det något märkligt vid Verkebäck station. Vi ser då och då en rödklädd man som dyker upp invid det gamla uthuset, berättar Daniel Niklasson ordförande i Tjustbygdens Järnvägsförening.
- För en tid sedan fick jag tillfälle att prata med honom och då visade det sig vara självaste Jultomten, fortsätter Daniel Niklasson.

Alla barn är snälla
Jultomten har enligt Daniel Niklasson dessutom lovat ta emot barnens önskelistor. Därför körde järnvägsföreningen ångtåg i helgen från Västervik till tomtens krypin på stationen i Verkebäck.
Jultomten bjöd också på glögg och lussekatter.
- Alla barnen var snälla och kommer få sina julklappar, meddelade Jultomten när vår tidning fick en exklusiv inblick i hans arbet i bykstugan intill stationen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om