Tomas Andersson Wij till Visfestivalen

Nu presenterar Visfestivalen sin tredje artist och det blir Tomas Andersson Wij, som kommer ta plats i ruinen lördagen den 16 juli.

Musikern Tomas Andersson Wij återvänder till Visfestivalen i Västervik.

Musikern Tomas Andersson Wij återvänder till Visfestivalen i Västervik.

Foto: Pressbild

Västervik2022-02-26 15:00

Med 13 album bakom sig är Wij en rutinerad artist, som har hunnit med både sommarprat och medverkan i TV4-programmet "Så mycket bättre". 

Han har också haft ett eget tv-program i SVT och under 2020 startade han podcasten "Hundåren" där han har intervjuat gamla idoler, artistkollegor, komiker och författare om de tuffaste perioderna i karriären, och hur de formades av sina så kallade hundår.

Tomas Andersson Wij har kallats både visartist och rockpoet. Han har prisats för sina texter, men även gjort sig känd för sina tolkningar av andra artisters låtar, exempelvis Carolas "Evighet", som han uppträdde med vid Melodifestivalen 2007.

Det senaste albumet, "Högre än händerna når", kom 2020, och blev väl mottaget av kritikerna.

Han har fått tre olika Taube-stipendier, varav det senaste, Orusts stora Evert Taube-pris, i november förra året.

Wij har dessutom uppträtt på Visfestivalen ett flertal gånger, senast var 2017.

Visfestivalen hålls som alltid i slottsruinen i Västervik under i slutet av vecka 28 och de tidigare bekräftade artisterna är Melissa Horn, som ska spela på torsdagen den 14 juli, samt Weeping Willows, som spelar fredagen den 15 juli. 

Som vi berättat tidigare kommer festivalen inte kunna ta emot lika mycket folk som vanligt eftersom det upptäcktes under restaureringen av ruinen att vissa delar inte längre håller för så stora läktarbyggen. Maxantalet sänks därför från 1 650 personer till omkring 1 200.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!