Känd företagare åtalad - kom inte

Den välkände Västerviksföretagaren skulle på onsdagen försvarat sig inför tingsrätten - han var åtalad för grovt sjöfylleri. Men företagaren kom aldrig till förhandlingen, han avstod från att försvara sig och menade att han erkänt och därmed var målet avklarat.

Västervik2006-01-12 07:25

En av de personer i Kustbevakningen som stoppade företagaren på Skeppsbrofjärden i Västervik vittnade i rätten:
- Han var ordentligt berusad när vi stoppade honom. Så berusad att han inte klarade att manövrera båten då vi ville prata med honom, sa vittnet.
Tingsrätten beslöt hålla huvudförhandling trots att den tilltalade inte var närvarande. Han hade dock erkänt i polisförhör och därför ansåg rätten att man kunde hålla förhandlingen utan hans närvaro.
Händelsen inträffade i mitten av juli månad på Skeppsbrofjärden i Västervik. Den tilltalade hade varit hos bekant på middag och var tillsammans med en kvinna på väg hem. Han tog båten och satte hög fart.
Det var just farten som fick Kustbevakningen att intressera sig för en båt som färdades på Skeppsbrofjärden. På platsen är högsta hastighet 7 knop.
- Vi bedömde att båten fördes med mellan 20 och 25 knop och beslöt oss för att stoppa den, sa ett vittne som var en av männen som stoppade den tilltalade. Vi såg direkt att mannen var ordentligt berusad, han var till en början svårkontaktbar och samlade och ville inte prata med oss. När vi beordrade honom lägga till vid vår båt klarade han inte av manövreringen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om