"Kändes självklart att göra det igen"

I slutet av september anordnas ett retreat på Hasselö i Tjust skärgård. Det blir en yogahelg kombinerat med naturupplevelser.

Camilla Settlin, Maria Johansson och Mirja Westerlund hoppas på ett "skönt häng en hel helg".

Camilla Settlin, Maria Johansson och Mirja Westerlund hoppas på ett "skönt häng en hel helg".

Foto: Privat

Västervik2019-07-27 21:00

– Vi gjorde en liknande sak i våras som blev väldigt uppskattat. Det kändes självklart att göra det igen.

Det säger Mirja Westerlund. Tillsammans med Camilla Settlin och Maria Johansson arrangerar hon för andra gången yogaretreat på Hasselö.

Hon berättar att upp till 18 deltagare är anmälda och att platserna tog slut i en väldig fart. Redan första annonseringsveckan hade de bara en plats kvar.

– Vi känner att gruppstorleken är lagom stor, vi får tid till alla, säger Mirja Westerlund.

Hon berättar att deltagarna kommer att hämtas under fredagseftermiddagen med båt vid Gränsökanal innan de körs ut till Hasselö. Där kommer de beredas sovplats på öns vandrarhem. Därefter kommer ett första yogapass att genomföras som sedan följs av helgens övriga aktiviteter.

– Vi kommer att köra flera yogapass, ha en vinprovning men också vandra och cykla runt i skärgårdsnaturen. Under lördagen kommer vi till exempel att gå upp tidigt och cykla i tystnad till Sladö för att sedan ha ett yogapass på klipporna, säger hon.

Enligt medarrangören Camilla Settlin är det inget tvång att vara med på allt. Inte heller kommer yogan att vara avancerad.

– Den är inte svårgenomförd, utan snarare anpassad för alla, säger hon.

Såväl Settlin som Westerlund hoppas på ett "skönt häng en hel helg". Syftet är att deltagarna ska få tid att koppla av, fokusera på sig själva, men också kunna socialisera sig med andra.

– En av delarna med eventet är att man får träffa nya människor och lära känna andra, säger Mirja Westerlund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!